OVER BRIAND

Een stukje over briand.nl

Gespecialiseerd in kleine verhuizingen

Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Almere

Bus + chauffeur vanaf €45

Parijs, Barcelona, Berlijn, Brussel, Munchen

Two movers holding boxes in front of house

Hoe het begon

Het begon allemaal in 2011 met een bijbaantje: MG auto’s importeren van Engeland naar Nederland. Omdat de auto’s vrij klein waren, konden ze alleen twee personen vervoeren en verder niets. Vaak moesten er wel auto-onderdelen vervoerd worden en hiervoor werden dan grotere auto’s gehuurd. Ik (Brian) kocht toen een goedkope kleine bus (VW Caddy) voor €500. Aangezien ik studeerde en nogal veel vrije tijd had, kwam het idee bij mij op om met de bus extra geld te verdienen om de kosten hiervan te drukken. Naast de faculteit was een campus voor internationale studenten en ik kreeg het idee om ze te helpen met het verhuizen voor wat kleingeld. Met een paar geprinte word documenten spamde ik de brievenbussen en de respons was enorm (€10 per uur voor een verhuisservice). Wat me aansprak, was de interesse voor de service en ik begon met het helpen van verhuizen van deze studenten. Af en toe deed de bus het niet, maar uiteindelijk werd alles opgelost en was iedereen blij en tevreden.

Na mijn afstuderen in 2012 (International Business) besloot ik voor een “echte” baan te gaan. Omdat de service slechts een bijbaantje was, leek het voor mij aantrekkelijker om een vaste baan te hebben met een vast salaris dan een instabiel inkomen als startend ondernemer. Met geluk en in het midden van de financiële crisis werd ik aangenomen als vertegenwoordiger bij ABUS Duitsland waarvoor ik 4,5 jaar heb gewerkt. Tijdens deze periode had ik altijd de ambitie om weer ondernemer te worden, met de mensen te werken waarmee het goed klikt en werken wanneer je wilt. Tegelijkertijd waren de doorgroeimogelijkheden bij het huidige bedrijf minimaal. Daarnaast bleven oude klanten mij contacteren voor verhuizingen en vervoer. Vanaf toen besloot ik om de service opnieuw te starten en volgas te gaan.

Vanaf augustus 2016 worden er elke dag en op elk moment van de dag verhuizingen gedaan door ons. Wat begon met lokale kleine verhuizingen binnen Amsterdam, groeide uit naar internationaal: Londen, Parijs en zelfs binnen Barcelona. Van één persoon die alles deed zijn we uitgebreid naar een team die in de drukke dagen aan het einde van de maand kan oplopen tot 15 man. Het kwaliteitsniveau die we kunnen bieden is gestegen samen met de kwaliteit van de klanten. We werken met andere verhuisbedrijven, studentenorganisaties, internationale artieste, IT-bedrijven en meer. De intentie van de service was het blij maken van mensen en dit is zeker niet veranderd!

Team

Arturs the mover

Arturs

Partner

Markus the mover

Markus

Strongest mover

Van with driver and movers holding boxes

Drivers

& freelance helpers

Bryan the mover

Bryan Paays

Owner / Mover